Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Posiadam BMW E34 525i 24v vanos benzyna + LPG sekwencja (DT gas system)

Problem polega na szarpaniu silnikiem przy 1800 do 2300 podczas spokojnej jazdy w tym zakresie obrotów lub podczas schodzenia z obrotów na 2300-1800 silnik pracuje nie równo na pb jak i na LPG. Po za tym wszystko ok przyspiesza bez zająknięcia , lecz uciążliwe to szarpanie.czekam na propozycje i pomoc. Pozdrawiam

polskak203
Opublikowano
podmieniłem świece i cewki od innej i dalej to samo szarpanie. HELP !!
polskak203
Opublikowano

szarpie? określ w od 0 do 10 jak mocno :P

a na serio masz to samo co większość z nas sa bardzo podobne tematy yle razy szukałem ze mogę Ci wymienić powody problemów Z silnikiem zacznijmy od naj prostrzych ale odrazu zastrzegam ze za malo opisałęs w mianowicie jaki to silnik ktory rok moc jaka ma i czy to sie dzieje na zimnym czy na ciepłym czy jest zagazowany bo to tez jest ważne no wszystko świece,przewody,dziurawy kolektor wydechowy, przepływomierz , czujnik dolnego położenia wału , pompa , filtr stożkowy jak masz odradzam , czujnik rozrządu , brak kompresji :twisted: a jak ni chcesz sie dzielić to wynocha do mechanika i niech podpina pod komputer i sprawdza po kolei Pozdrawiam

Opublikowano

BMW E34 525i 24v 2500poj. 192km vanos 1994 rok.

Sekwencyjna instalacja gazowa - sterownik DT Gas system, reduktor Scorpion GT, wtryski magic jet pojedyncze.

Sprawdziłem metodą podmiany,Cewki ,świece, przepływomierz po odłączeniu -silnik gaśnie, potencjometr przepustnicy sprawdzony.Nie ma różnicy czy ciepły czy zimny. Ostatnio regulowałem mapą współczynników korekcyjnych i jak by trochę się poprawiło, lecz trzeba mi fachowca z

forum co pomoże ustawić tą mapę, bo wszystko mam ustawione 1 .

polskak203