Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od wczoraj mam jakieś dziwne tarcie w kole. Przy prędkości 40-50 km. Po naciśnięciu hamulca przestaje. Po południu tylko było raz na początku jak ruszyłem i przestało... Czy to będą klocki hamulcowe? Czujniki mi nic nie pokazują ale możliwe, że są zużyte. W ogóle ile jest tych czujników? pozdrawiam

Opublikowano
Napewno musisz zdjąć koło o zobaczyć.Może na przykład nie masz sprężynki,która trzyma klocki aby nie miały luzu.Czujniki są dwa.Jeden przednie lewe koło,a drugi tylne prawe.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Sprawdź też metalową osłonę tarczy, która idzie od wewnętrznej strony piasty. Czasem jak tam coś wpadnie to szoruje/trze itp. Mi kiedyś np zaczęło tak trzeć jak pojechałem na snowboard - na nizinach było mokro/deszczowo a jak dojechałem na miejsce to w górach było około -6 i sporo śniegu itp. Okazało się, że woda/wilgoć, która tam się zebrała zamarzła kiedy auto stało kilka godzin na parkingu. Jak ruszyłem to nie wiedziałem co jest grane. Jak tylko zjechałem na niziny gdzie była temperatura plusowa to przestało trzeć. U ciebie mogło gdzieś syfu zarzucić i tam trze.

Ewentualnie tak jak pisano wcześniej - klocki gdzieś luz złapały i się tarabanią po tarczy...

Pzdr.

Opublikowano

witam

kolego a może wymieniałeś coś w zawieszeniu z przodu?? u mnie klocki piszczeły i tylko podczas skręcania w lewo a przyczyną był brak zbieżności po robieniu zawieszki także jeszcze to możesz sprawdzić.

pozdrawiam