Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie odwrotnie. Wlalem przy wymianie 5,5 litra oleju i pokazuje na bagnecie max :shock: i teraz sie zastanawiam o co chodzi. Po odpaleniu zapala sie kontrolka oleju zolta na chwile ale to pewnie od czujnika (kontrolka juz od dawna nie od wymiany). Jakim sposobem w 2.8 po wlaniu tylko 5.5 l pokazuje max??

🙃🙃

Opublikowano
feel_x sprawdzasz zgodnie z instrukcja - kilka minut po zgaszeniu na cieplym silniku ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na zimnym pokazuje lekko ponad max, na cieplym po zgaszeniu i jakis 10 min to samo rowniez max :shock: . Rozumiem gdybym mial za malo to moze rurka od bagnetu nie siedzi prawidlowo, tak jak bylo to tutaj opisane. Ale zeby wlewajac mniej niz litr wg instrukcji pokazywalo dobry poziom???

🙃🙃

Opublikowano
witam wszystkich

od niedawna jestem posiadaczem e46 320 ci , jak to po zakupie przyszedł czas na serwis autka, podpięty komp, zero błedów, wymiana wszystkich filtrów, świec i oleju , no i tu zaczyna sie abra kadabra :shock: forumowicze, znajomi i wszystkie znaki na niebie i ziemi podaja do wymiany 6,5 litra oleju....olej zalany a na bagnecie ledwie dotyka dolnej kreski...... czy ktoś z Was potrafi mi to wyjaśnić ??????

z góry dziękuję i pozdrawiam.

Kolego mam pytanie jakie świece założyłeś do twojej bmki