Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Powoli zaczynam się brać za blacharkę i mam parę pytań.

Przede wszystkim jedna focia :)

http://imageshack.us/photo/my-images/691/16052011268.jpg/

Tak wyglądają dwa progi od dołu.

Widać otwór którym wypływa woda z szyberka. Jest tam w środku troszkę ziemi, ale bez tragedii.

Chodzi o to że cały próg od korka z tyłu az do przodu jest zdrowiutki:).

tylko przy jednym na środku sa dwa pęcherze o średnicy ok. 3mm.

Jutro postaram się wrzucić fotki.

Pytanie czy załatać tą końcówkę progu czy wymieniać cały.

Następny kłopot to tylni błotnik.

Ile kosztuje wspawanie repera-turki i pomalowanie :) nie musi być pełna profeska :D tak żeby na dwa lata stykło :).

Poza tym drzwi przednie od spodu ruda łyka, czy opłaca się to naprawiać czy wymienić na używane w lepszym stanie ??

Tak się zastanawiam czy w 1200zł się zmieszczę,

Malować będzie mi kolega (auto oczywiście) za prawie całe z przygotowaniem chciał 700zł.

Całość ma się trzymać min. dwa lata bo później powiem szczerze że autko na części pójdzie :)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.

Opublikowano

Oł maj gasz rzeczywizna to nie ta kategoria :D achh te przyzwyczajenie hehe.

Pozdro i przepraszam

Opublikowano
jeżeli chodzi o próg to na tej dziurze pewnie się nie skończy,blacharz zacznie czyścić żeby mieć do czego przyspawać łatę i okaże się że blacha jest jak papier a dziura zacznie rosnąć.U mnie była dziurka wielkości monety 50gr i trzeba było wymienić cały próg.Mnie wymiana + próg kosztowała 350zł a byłoby taniej gdyby blacharz po moich sugestiach nie próbował łatać.Chłop siedział,szlifował a próg znikał w oczach.
A little piece of heaven in my hands