Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, moj problem polega na tym ze padl mi akumulator,kupilem nowy ,odpalil za 1 razem i po przejechaniu jakichs 20km kontrolka ostrzegawcza od akumulatora zapalila sie,ale co najlepsze "Basia"odpala dalej,wszystko"zyje"tzn swiatla,radio,kierunki itd takze dla mnie oznacza to ze alternator wciaz dziala prawidlowo i laduje,takze prosilbym jakies wskazowki gdzie szukac bo juz nie mam pojecia :mad2: :mad2:

z gory dzieki

Opublikowano

witam

jeżeli kontrolka sie zapala to na pewno cos jest nie tak z alternatorem . sprawdz przewody dochodzące do alternatora czy nie posniedziały, jeżeli to nic nie da to musisz oddac alternator sprawdzenia . co do odpalania to jak masz nowy aku na początku będzie ci odpalał ponieważ jest nowy i mocny

Opublikowano
dzieki wielkie za podpowiedz,bo dzwonilem do jednego mechanika przed chwila i powiedzial mi praktycznie to co ty,ze albo przewody ,albo alternator sie konczy