Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam się z pytaniem odnośnie problemu z dochodzeniem dźwięku "puknięcia" wydobywającym się z rejonu lewej strony. Dźwięk przypomina uderzenie młotkiem i występuje podczas skręcania przy mocniejszych zakrętach w lewo, czasem potrafi puknąć przy mocnym hamowaniu.

Dodatkowo mam uczucie myszkowania przy prędkości ponad 120 km/h.

Zostawiłem auto w warsztacie zmieniłem tuleje Febi, Wahacze TRW, regenerowana maglownica, reszta podobno ok zrobiona geometria. Tył: zmienione amortyzatory reszta niby w porządku.

Po tych zmianach pukanie występuje dalej. Pojechałem znów do warsztatu i polecono mi zakupić poduszki stabilizatora bo reszta niby jest dobra. Jakoś wątpię, że to jest rozwiązanie problemu. Zawieszenie jest sprawdzane za pomocą pręta i fizycznego sprawdzania luzu.

Liczę na waszą fachowość i dobre rady co może być nie tak.

Denerwuje mnie takie coś i chce to rozwiązać oraz faktycznie cieszyć się jazdą.

Opublikowano

Hmmm odnośnie pukania wymieniłem poduszki stabilizatora i tak jak myślałem nie rozwiązało to mojego problemu.

Wkurzyłem się i pojechałem do innego warsztatu który także zostawił auto do gruntownego przeglądu. Podczas jazdy testowej problem był słyszalny jednak poza dokręceniem kilku śrub usłyszałem, że nie mają pojęcia co to może być i że zawieszenie jest igła. Co do ku*wy ?????

Może macie kogoś z Rzeszowa lub okolic kto będzie znał się naprawdę dobrze na e46.

Dziękuje za pomocne rady