Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy schemat instalacji elektr od 735 jest taki sam jak od 730 z tego samego okresu produkcji? Nie chodzi mi o silnik, tylko o resztę, a w zasadzie o światła przyczepy. Na wyświetlaczu pojawia mi się komunikat o awarii świateł przyczepy, a podczas włączania kierunkowskazu pierwszy impuls zapala kontrolkę przyczepy. Potem działa normalnie. Dziwne jest to, że nie mam zamontowanego gniazda ani haka. Może jakieś zwarcie? I stąd się bierze moje pytanie, gdyż mam schemat od 735 i nie wiem czy będzie pasował.
Wodzik
Opublikowano
Dokładnie. Obejrzałem wszystko co się dało i nic nie wskazuje, że gdzieś jest coś zamoczone. ten komunikat włącza się od pocątku jak ten samochód kupiłem, tzn ok 3 mies. Czasem podczas włączania spryskiwacza, samoczynnie włączają się też światła awaryjne. Kilka razy awarie włączyły mi się także podczas ruszania kiedy automat zmienił bieg. Dlatego podejżewam jednak jakieś zwarcie...
Wodzik
Opublikowano
Chyba tak zrobię. jednak zanim komukolwiek dam grzebać przy swoim samochodzie sam sprawdzam co mogę zrobić. Oczywiście w granicach rozsądku.
Wodzik