Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z silnikiem m43, zawsze po puszczeniu gazu strzela w tłumik, Czy jest to spowodowane złym ustawieniem zapłonu?

Wydaje mi się też że auto nie ma takiej mocy jaką mieć powinno. Co robić?

Opublikowano
po mojemu to prawdopodobnie glowica do roboty. ale odrazu podkreslam tak mi sie wydaje. zaplonu nie da sie ustawic w bmw na oko na wyczucie. obstawiam glowice
jedynakk
Opublikowano
uzasadnienie moje jest takie ze siadlo jedno conajmniej nedno gniazdo zaworu wydechowego. z powodowac to moglo wszystko. paliwo zlej jakosci, zuzycie naturalne czasci i jeszcze wiecej jest czynnikow. teraz sprawdz cisnienie na cylindrach ale na rozgrzanym motorze. chodz to moze nie dac odpowiedzi w 100% na obiawy jakie sa w tym motorze. zdanie moje jest takie. podobny mialem problem tyle ze w innym samochodzie. zasadada dzialanie silnikow nie zmienila sie od wielu lat.
jedynakk
Opublikowano

Kiedyś miałem identyczny problem w innym aucie i wystarczyło ustawić zapłon, Dlatego dziwię się że mówisz o głowicy.

Tylu specjalistów na tym forum i nikt nie umie pomóc ??