Skocz do zawartości

318i nie działa klakson, stuki przy odpuszczaniu gazu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam kilka problemów i chciałem się z wami podzielić :mrgreen:

Dziś zauważyłem że gdy jadę szybko ( no powiedzmy ) od około 80 km/h przy puszczaniu gazu coś stuka ,gdy dodaje gazu stuki ustępują jednak gdy jade ze stała predkością znowu się pojawiają( lekki gaz) , co to może być , dodam że amory,drązki, stworznie ,łączniki ,tuleje, są wymienione .

2 . Nie działa mi klakson ( prawdopodobnie wina steronika ) gdzie go kupić ? allegro ?

3. Tylna klapa i delikatna rdza ( wina uszczelki bagażnika ) coś chce z tym zrobić ,czy ktoś może wie jak samemu temu zaradzić , najepiej bez szpachli co kupić zeby było ok

ufff

z góry dziękuje za mądre podpowiedzi :)

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

3. Tylna klapa i delikatna rdza ( wina uszczelki bagażnika ) coś chce z tym zrobić ,czy ktoś może wie jak samemu temu zaradzić , najepiej bez szpachli co kupić zeby było ok

Zetrzyj rdze szczotka druciana/papierem sciernym tak zeby zostala czysta blacha, poloz kilka warstw podkladu do metalu(dobrze spelnia swoja role Nobiles, samochodowe w sprayu Motip testowalem i slaby efekt byl) lub pomaluj odrdzewiaczem(np Brunox, postepuj zgodnie z instrukcja) a na koniec ze 3 warstwy lakieru i koniec.