Skocz do zawartości

[732i] nierówna praca silnika i strzały z rury wydechowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od pewnego czasu auto zaczęło się dziwnie zachowywać, jadąc spokojnie dodając minimalnie gazu, auto zaczyna wpadać w "czkawkę" którą żeby uspokoić trzeba dodać mocno gazu, albo wysprzęglić. a wczoraj to już przeszło samo siebie, jadać straciło moc i zaczęło strasznie szatkować, jadać i dodając mocniej gazy auto zaczyna mocno szarpać i strzelać z rury. Ustawiłem zawory i przy ustawianiu doszedłem do wniosku że jak przytrzymam klapkę od przepływomierza, auto zaczyna równiej pracować, więc dorobiłem na chwile obecną, tak o żeby było i można było jeździć blaszkę która podtrzymuje klapę i w miarę chodzi równo, ale nie jestem zadowolony z pracy silnika. muszę mieć auto sprawne na sobotę bo startuje w rajdzie samochodów zabytkowych w Rzeszowie, że akurat teraz musiało się zepsuć.

Proszę o jakieś porady co mogę jeszcze sprawdzić na szybko

[vin 7789773]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kanał na YouTube

https://youtube.com/channel/UCxH2eXFg5Y0BJLJyWR5G0pQ

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...