Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od nowości w samochodzie BMW F01 730d wyczuwalne są przeze mnie niewielkie drgania kierownicy i być może fotela przy prędkości 100 do 110 km/h.

Czy ktoś z was spotkał się z taką ułomnością tego auta?

Oczywiście, im ustawienie zawieszenia twardsze tym mniejsze drgania, to znaczy w trybie komfort drga więcej niż trybie sport.

Jeśli ktoś spotkał się z czymś podobnym albo wie co to może być lub jak zniwelować proszę o odpowiedź.

• 1 rok później...
Opublikowano
Moje nowe felgi z ASO miały bicie, nowe opony Michelin nie były idealne... koleś doważający zestaw stwierdził że to norma... wyważ a później doważ koła na aucie np. tu www.autobalans.pl - korzystam regularnie w każdym aucie
Opublikowano
Moje nowe felgi z ASO miały bicie, nowe opony Michelin nie były idealne... koleś doważający zestaw stwierdził że to norma... wyważ a później doważ koła na aucie np. tu http://www.autobalans.pl - korzystam regularnie w każdym aucie

powoli staję się już doktorem w sprawie drgań na kierownicy niestety... moje ukochane opony Michelin mają jednak wady...

wymienili mi 2, ale te nowe były z tego samego tygodnia produkcji i też nie są idealne :mad2: :duh:

już złożyłem reklamację i czekam co będzie

najgorsze jest to, że wewnętrzna wada opony daje po sobie znać dopiero po przejechaniu kilku tysięcy kilometrów

wyważanie nic nie da i trzeba wymienić oponę

mam też zimówki i są idealne

szkoda, bo muszę się z tym bujać i psuje mi to przyjemność z jazdy, a przecież po to kupujemy BMW... :cry2:

George Wind
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

no niestety to coraz czesciejsza przypadlosc...Opony po pewnym czasie (albo calkiem nowe) sie zle ukladaja na feldrze powodujac bicia. Ja mam takie szczescie ze przerabialem to juz 2 razy na kompletnie nowych oponach... Czasem pomaga obrocenie opony na feldrze celem lepszego spasowania - sprawdza sie w 80%.

Wywazyc to mozna i kwadratowe kolo Panowie ... wywazanie opon powoduje ze opona kreci sie prawdidlowo w osi poziomej , nie drga nie chodzi na boki ...ale jesli opona zle pracuje gora-dol (jest zle odlana) to wywazac mozna ja i 10000 razy a bicie nadal bedzie odczuwalne na kierownicy.

pozdr

• 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Przyczyną moze być naderwana tuleja hydrauliczna wahacza rozprężnego.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również zaczałbym od sprawdzenia wyważenia kół. Nie zawsze też zakłady wulkanizacyjne mają regularnie kalibrowane maszyny. Efekt jest później taki, że maszyna wskazuje, że koło jest wyważone a my i tak odczuwamy drgania na kierownicy.

Gdyby problem nie był od nowości auta to stawiałbym też na tarcze, albo wybite tuleje.

W tym przypadku stawiam na niedoważenie kół lub niestety...wadę opon :(

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/