Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na jakich śrubach przykręcona jest miska olejowa w E30 1,8i ? Wczoraj nie zauważyłem garba i troche na niego wlecialem :? .. Samochód został w trasie a co gorsza jak wczoraj spojrzałem nie mam z przodu zaczepu do holowania ;/.

Wychodzi na to że na miejscu musze jakoś odkręcić tę michę i zakleić lub dać do spawania. Co polecacie zrobić z tą miską?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Śruby m6x18 klucz 10 jak dobrze pamiętam. MIskę najlepiej nową, nie są jakieś drogiem Moim zdaniem nawet nie opłaca się spawać.
Opublikowano

Dziękuje za odpowiedz.

Ja w tej chwili mam kobite w ciąży i zarabiam 1600 miesiecznie wiec 250zł za nową miske mnie zaboli. A michy z allegro za 120zł nowej sobie daruje bo tanim badziewiom mówimy "nie!".

Jedna rzecz mnie intryguje... Jak w samochodzie może nie być zaczepu holowniczego z przodu ? :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
za 120 to jakiś topran czy maxgera wiec mozesz spokojnie montować. Nie bedzie się z tym nic działa, bo nie można tego schrzanić. W mojej poprzedni właścicie montował toprana i już 3 rok nią jeźdze i się nic złego nie dzieje z tym. A spawanie też ze 70-80 mogą wziąć. Wiec raczje nie opłaca się.
Opublikowano

To może poxipol albo jakiś klej do pieców i mata szklana ?

Słyszałem że jakiś czas by na tym wytrzymało. Ale czy to prawda ..

Narazie jestem troche spłukany a dzisiaj musze mieć auto do pracy na noc bo będę miał nieprzyjemności.

Poxipol trzyma wg. danych producenta do ok 170C a miska nagrzewa się do ok 70C , o kleju do pieców już nie wspominam bo jest przeznaczony do bardzo wysokich temperatur ale ten może być zbyt miękki no i dochodzi jeszcze ciśnienie w misce :(

Może jakby to skleić od środka i na zewnątrz starannie przy odtłuszczonej powierzchni troche by wytrzymało...

Doradźcie coś prosze.

Na szrocie zaśpiewali mi 130 za miske UŻYWANĄ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko wiąże sięz ryzykiem że coś się dostanie do pobiegu olejowego. Jak jest małe pęknięcie to można to jakimś poxipolem i powinno jakiś czas pojeździć. Z tą mata to nie słyszałem.
Opublikowano

Popieram kolegę e30 318i zabiłem już kilka misek w e30 i śmiem twierdzić że podróba toprana od oryginału różni sie tylko znaczkiem reszta taka sama :) no ale jeżeli już musisz mieć znaczek bmw na misce to Twoja indywidualna sprawa. ja sam mam michę toprana i nie widzę żeby się gdzieś pociła.

ps. klejenie nic nie da i tak będzie się pocić. temat kilkakrotnie przewałkowany.

a ciśnienia w misce nie masz bo ciśnienie masz za pompą olejową chyba że masz odmę zawaloną.