Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie po i niby z jakiej okazji by miała być poprawa skoro komp steruje dawką paliwa. Jak założysz troszkę większe wtryki to by było trzeba na jakieś Chipowanie podjechać. I wtedy coś się odczuje. Ale Ori wtryski mają jakąś rezerwe wieć starczy sam virus.
Opublikowano
Inaczej sprawa się ma w silniku M52b25 .ja zmieniałem wtryski i jest poprawa .Czulszy na gaz i ładniej się zbiera ale z tego co wiem wtryski z m52 nie są podobnymi co w M50 chyba że się mylę. W M50 masz ECU Bosch a w m52 Siemens
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Więc jeśli chodzi o wtryski w m52.Zakładałem na próbę do siebie wtryski z 2,8 i niestety nie jest dobrze.

Silnik jest przelany.Korekty zjechały maksymalnie w dół i było na pograniczu wywalenia błędów.

Jeśli wszystko jest seryjne to takie zmiany nie mają sensu.Ale jak ktoś chce to niech zakłada i się przekona :cool2: .

Opublikowano
Witam czy jak zamienie wtryski w m50b25 na wtryski z m52b28 to bedzie jakaś poprawa mocy?

W tym dziale obowiązują pewne zasady do których należy się stosować . Więc prośba o poprawkę ; poczytaj tu :arrow: viewtopic.php?f=68&t=120678