Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się dopytać o Stacyjkę do auta. Mam taki problem, że stacyjka obraca mi się o 360 Stopni nie można jej nawet załączyć w pozycji i przymierzam się do zakupu nowej. Moje autko jest w automacie i Chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś róźnica (czy wogóle jest) pomiędzy stacyjką do automatu a manuala. Gdzieś wyczytałem że jest tam jakaś dodatkowa linka. Obecnie posiadam stacyjkę z immobilizerem. Czy tą nową również musze kupić pod EWS? czy bez również będzie pasować ? z góry dziękuje za odp :))

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

To co ci sie obraca to tzw kołowrotek.

Jeżeli włożysz inny kluczyk to właśnie dzieje sie coś takiego. Może sie wyrobił kluczyk albo stacyjka w środku.

Ja bym powiedział ze nie ma różnicy pomiędzy manułalem a automatem. Jeżeli masz EWS kup pod EWS.

Opublikowano
Nie wiem dokladnie ale roznica moze byc. Z automatu nie wyciagniemy kluczyka jak nie wrzucimy skrzyni na "P". Taki problem ze stacyjka mialem juz w dwoch bmw. przewciera sie lekko glowka stacyjki czy jak to sie nazywa, raz nie moglem zgasic samochodu. Jak bedziesz lekko obracal kluczyk i nagle wyczujesz tarcze, to obracaj w tyl i w przod po kawalku az wskoczy, to jest rozwiazanie na jakis czas. Nie jestem pewnien, ale chyba nie musisz wymieniac calej stacyjki, tylko sam trzpien.
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg