Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam pewien problem , otóż podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka od Abs -u i przestał działać.

Teraz gdy odpalam auto kontrolka gaśnie , gdy zaczynam jechać zapala się , i tak jest na okrągło.... :(

Miał ktoś podobny problem???

Proszę o jakieś podpowiedzi.... :D

Pozdrawiam Bastollo....

Opublikowano

A owszem miałem tak w e23. Nieraz po odpaleniu ABS działał parę kilometrów, nieraz parę metrów i zapalała się kontrolka.

U mnie pomogło wyczyszczenie czujników ABS oraz zębatek na piastach. Najpierw czyściłem same czujniki i było lepiej ale dalej się zapalał czasami. Jako, że auto było stare zębatki było mocno oblepione rdzą i nalotem.

Jeśli czyszczenie nie pomoże możliwe, że któryś czujnik jest walnięty. Elektrycy potrafią je sprawdzać.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano
U mnie zaczęło się tak dziać po wymianie amortyzatorów (trzeba było odpiąć i spiąć ponownie wtyczki od czujników). Będę miał chwilę to sprawdzę, czy pomoże po prostu przeczyścić styki i dobrze spiąć, moim zdaniem to pomoże skoro przestało działać po prostu po rozłączeniu... A może ma to coś do rzeczy, że akumulator nie był wtedy odłączony i pomoże po prostu odłączyć go na chwilę?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

dziękuje za porady;d

Już problem rozwiązany ;) Poruszanie kostkami , i reset kompa i wszystko wróciło do normy;p :D

podziękował jeszcze raz :)

Pozdrawiam Bastollo...