Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem takie opony w e39 bardzo śliskie przy silniku 3.0d nie mogłem trakcji złapać po deszczu, w e46 3.0d też miałem te opony na przedniej osi samochód sie zachowywał jak by miał napęd na przód wychodził przodem z zakrętów. Ja jestem negatywnie nastawiony do tych opon, zmieniłem w obu przypadkach na dunlop sp sport 01.
Opublikowano

Oszalałeś? Człowiekowi szukającemu opon Premium proponujesz chińską taniochę?

Niewiele jest na rynku opon lepszych od GY Eagle F1, tyle, że GS D3 to już niemłody bieżnik. Szukałbym raczej F1 Asymmetric.

@Dexter87: Czy ty na 100% miałeś DOKŁADNIE TE opony? Jak świat światem GY F1 GS D3 były jednymi z najlepszych na mokrym.

Opublikowano
Tak na pewno miałem te opony. Oczywiście nie były nowe miały 3 lata i koło 5 mm bieżnika... naprawdę były lipne.
Opublikowano
jeszcze nie kupiłem oponek , bo wciąż po głowie chodzą mi fele 17 .. większość moich kumpli mi je odradza , straszą pękaniem opon , felg i takie tam .. panowie wielu z was śmiga na 17 (obecnie mam 16 ) jak jest naprawde z komfortem i eksplatacją 17 ..( jeżdże w zasadzie po samym Wrocku i raz w roku wakacje ) ... i jeszcze jedno pytanko , jakie jest minimalne ET dla felgi 17 do e46 .. ?? na giełdzie oglądałem felgi styling 138 fajny stan i cena tyle tylko że ich ET to 20 .. jakie ET mogę włożyć do siebie ..
Opublikowano

Ci co straszą 17-tkami w większości na nich nie jeździli a powtarzają tylko brednie z forów. 2 sezony przejeździłem na 19" i nic. Opony nie popękały, wahacze się nie pogięły, plomby w zębach na swoim miejscu :-) A nikt mi nie wmówi, że mam drogi lepsze niż Wrocek. Że z komfortem gorzej i trzeba trochę uważać to racja, ale bez przesady.

A co do ET to zależy jak szerokie chcesz koła zakładać, ale okolice 35-45.

Opublikowano
myśle o 17 o szerokości 7,5 - 8 cala .. jak znajde jakies ciekawe fele to chyba się skusze na 17 ..problem, jedynie z tym że żadne oryginalne fele z E46 nie bardzo mi podchodzą .. ten wzór bardzo mi leży http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-bmw-m3-new-5x120-17-cali-raty-piekne-i1588189821.html ..ale wiem ,wiem to są podróby włoskie , których nie polecacie ..jeszcze chwilke się porozglądam , najwyżej zostane przy swoich 16 , przynajmiej firmowe ..pozdrawiam