Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam poszukuje kogos kto zna sie na silnikach a mianowicie: Posiadałem silnik 1.8is w mojej kupejce i silnik padł i chce kupic silnik od znajomego. Numer VIN mojego nadwozia to: WBABE51010EK45069, natomiast Vin jego nadwozia to:WBAC651060AM07610 i pytanie czy jego silnik bedzie pasował do mnie zamiast mojego starego...sprawdzałem po VIN i m42 ale nic wiecej nie wiem. prosze o pomoc. Dziekuje i [pozdrawaim
Opublikowano
Witam poszukuje kogos kto zna sie na silnikach a mianowicie: Posiadałem silnik 1.8is w mojej kupejce i silnik padł i chce kupic silnik od znajomego. Numer VIN mojego nadwozia to: WBABE51010EK45069, natomiast Vin jego nadwozia to:WBAC651060AM07610 i pytanie czy jego silnik bedzie pasował do mnie zamiast mojego starego...sprawdzałem po VIN i m42 ale nic wiecej nie wiem. prosze o pomoc. Dziekuje i [pozdrawaim

Napisz dokładnie jaki ma silnik znajomy.Napisałeś że sprawdzałeś po numerze VIN i m42 czyli taki silnik ma znajomy tak :?: Jeżeli taki sam silnik chcesz włożyć to dlaczego miał by nie pasować :duh: .Kolego1.8is to M42 taki silnik posiadasz.Gdybyś chciał dokładnie rozkodować numer VIN jak auto było wyposażone po wyjechaniu z fabryki,poproś w tym dziale- viewtopic.php?f=19&t=127871 :wink:

Opublikowano
sprawdzałem tylko ze ja mam 1.8 is M42 z coupe a on 1.8 ti m42 i moj jest rok 92 jego 94:) dlatego pytam czy wszystko bedzie pasowac bo na silnikach za bardzo sie nie znam:) dzieki za odpowiedz
Opublikowano

tak bedą pasowac. macie te same silniki. M42 136konia.

tylko przekładajcie wraz z komputerami :mrgreen: