Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jest to mój pierwszy post na tym forum ;P .

Dobra przechodzę do problemu mojej buni [ Coupe 92r] : ( ...

A więc mam problem z elektrycznymi szybami , a mianowicie chodzi oto , że po wciśnięciu przycisku opuszczenia albo podnoszenia , nic się nie dzieje :/

nie ma żadnego głosu , szyby ani drgną . Wczoraj postanowiłem rozkręcić boczek i co okazało się są jakieś dwa kabelki niepodłączone czerwony i pomarańczowy , nie znam się za bardzo na tych kablach więc nie wiem do czego je podłączyć .

Dodam że od strony pasażera tez nie działają ;/ nie miałem czasu sprawdzić czy tam też jakieś kable są odłączone .

Co może być przyczyną ? postaram się jeszcze dzisiaj jak znajdę chwilkę wrzucić zdjęcia tych kabli .

Czekam Na Waszą Pomoc ^^

Pozdrowienia !

Opublikowano

dzisiaj trochę się pobawiłem przy tej elektryce i okazało się że te dwa kabelki nie są od przycisków :P

od przycisków wychodzi 6 kabelków , idą one do przekaźnika lecz nie wszystkie , tak samo z drugim przyciskiem tylko że idą do innego przekaźnika .

Najgorsze jest to że po wciśnięciu przycisku wogóle szyby nie reagują ;p , większość problemów w internecie to to że coś tam słychać jak się wciśnie przycisk obniżania np ,, a u mnie jest totalna cisza jakby nie dochodziło zasilanie albo kable poucinane były :(

Jakby ktoś miał jakieś propozycje jak się za to zabrać to dzięki z góry :)

Opublikowano

co slychac jak sie wcisnie? klikniecie? Jak u Ciebie takiego nie slychac to pewnie rozlecial sie przelacznik od szyb, rozbierales go?

Jak nie to sprawdz. Jak nie bedziesz wiedzial jak wyjac i zlozyc to do kupy to postaram sie zrobic w miare czytelny rysunek.

Opublikowano
Trochę dziwne, to jest twój samochód? Czy taki kupiłeś, i taka wada ukryta była? Bo jeśli twój to nagle przestało działać? Mógłbyś też o tym napisać. Jeśli chcesz sprawdzić te przekaźniki co są przy skrzyni biegów, wyjmij od kolegi z innego bmw na chwilę i zamień ze swoim. Sprawdzisz za free czy to wina tych przekaźników, czy problemu nalaeży szukać gdzie indziej. :8)