Skocz do zawartości

325i Gasnie podczas jazdy, nie odpala, zaraz odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z moją 325i M50. Otóż dzisiaj stanąłem pod domem, zajrzałem pod auto wyjątkowo z ciekawości bo coś mi przerwał silnik, nie zareagował na naciśnięcie pedału gazu. Stanąłem, i pod autem pod tyłem silnika pociekły dwie kropelki. Odjechałem kawałek dalej żeby sprawdzić co to cieknie, a tam sucho, to co spadło odrazu jakby wyschło... I teraz jadę autem, nagle auto nie reaguje na pedał gazu jakby zgasł, zaraz zapalają się kontrolki i gaśnie. Po tym trzeba go kręcić długo aż odpali... Co to może być? Paliwo jest w zbiorniku. Myślałem sobie o przewodzie paliwowym. Może jest delikatnie dziurawy i łapie lewe powietrze? Co to może być?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Kolego weź drugą osobę i na postoju niech jeden zacznie lekko gazować a 2gi niech patrzy czy coś sika. Ja kiedyś miałem przedziurawiony filtr paliwa.Pompa ma dać 3,5 bara więc nie mało w momencie utraty ciśnienia może powodować zadławienie się silnika
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif