Skocz do zawartości

jak dlugo powinny swiecic sie kontrolki inspekcji???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dlugo wam sie swieca kontrolki inspekcji? chodzi mi o te kolorowe diody.

Jak przekrece kluczyk na druga pozycje to jakos zgasnac nie moga, gasna dopiero po odpaleniu silnika po jakis 5 sekundach.tak ma byc czy cos sie pierniczy w liczniku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

asek22 - weź no zacznij jeździć tym autem, a przestań szukać problemów hehehe :mrgreen:

Masz wszystko w jak najlepszym porządku (i powtarzaj to sobie co 1000m).

Kai
Opublikowano

witam.

jednac cos jest nietak z tym licznikiem. Dzisiaj jak odpaliolem autko i ruszylem to licznik pokazywal 0 dopiero po jakims czasie wskoczyl na 40 a jechale troszke szybciej.Zgasilem silnik i odpalilem na nowo i niby wrocilo do normy ale wydaje mi sie ze wskazowka od predkosciomierze wolniej reagowala na przyspoieszenie i na hamowanie. (chyba jasno dobrze to opisalem :) ) Zauwazylem jeszcze ze wskazwka od temp silnika wolniejpodnosi sie do gory. Zrobilem test zegarów i wszystko pokazuje taj jak nalezy. Wiec co to moze byc? akumlatorki czy musze szukac nowego licznika?

Zeby wyjac licznik to musze odpiac akumlator? Mam dwie poduszki

Opublikowano

juz mi rece opadaja :? . niewiem co jest grane z tym licznikiem.

robertbmw powiedzial ze mam sprawdzic wtyczkeprzy czujniku i wyczyscic. wtyczka byla i jest czysciutka, jest tam sucho, kable tez ok. wiec czemu to ustrojstwo raz dziala a raz nie? :evil:

jak pojezdze troche i odstawie samochod np. na 2 lub 3 godziny to wskazowka wmiare normalnie dziala, ale jak juz postoi dluzej np z 6 godzin i jest mroz to znowu nie dziala? :evil:

aha licznik normalnie zlicza kilometry pozostale wskazniki dzialaja tylko wskazowka od predkosciomierza jakos niechce.

wiec co moze byc zepsute? licznik czy moze czujnik? :?