Skocz do zawartości

[E46] Przekładka turbo z E90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam konkretne pytanie potrzebuje namiaru na kogoś ogarniętego co podjął by się podmianki turbo z e90 320d 177km do e46 320d 150km.?? Pomysł powstał z powodu padającej oryginalnej turbiny która jest od mitsubishi ze sterowaniem elektronicznym tak jak e90. Wiadomo na koniec będzie to trzeba jeszcze zestroić...

Pytanie jest konkretne tak jak napisałem...

Opublikowano
bez strojenia też będzie działać prawidłowo ... :cool2:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
W nawiązaniu do rozmowy z drugiego tematu to u nas jest z tym problem i nikt z kim gadałem nie chce się tego podjąć. Druga sprawa to taka że sterowanie też będzie trzeba wymienić bo nie jestem pewni czy z nim też nie jest problem... A czy przypadkiem e90 niema innego mocowania turbiny??
Opublikowano
do kolektora wydechowego mocowanie jest te same .... trzeba przerabiać spływ oleju tzn króciec który wychodzi z turbo oraz dolot ale to pestka ... a co do sterowania to przecież turbinę kupujesz ze sterowaniem - tzn. serwomechanizmem .... także po co zmieniać ????

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
do kolektora wydechowego mocowanie jest te same .... trzeba przerabiać spływ oleju tzn króciec który wychodzi z turbo oraz dolot ale to pestka ... a co do sterowania to przecież turbinę kupujesz ze sterowaniem - tzn. serwomechanizmem .... także po co zmieniać ????

Co do sterowania to też tak myślałem ale odwołałem się do Twoich słów że "sterowanie może zostać" :)