Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem w trakcie dokładania M pakietu zewnętrznego. Kupiłem cały kpl., nowy, oryginalny zestaw, ale ponieważ mam auto po lifcie to muszę jeszcze zmienić czujniki PDC z przed liftu no i jeszcze kilka drobiazgów. Czy ktoś z kolegów ma doświadczenie w lakierowaniu czujników PDC z przed liftu? Nowych nie kupię z ASO w kolorze, bo cena kosmos, a używane dostać w kolorze auta komplet na przód i tył to jak wygrana w totka. Proszę nie pisać mi, że można lakierować tylko warstwa musi być cienka, bo o tym wiem. Z polakierowaniem czujników po liftcie nie ma problemu, ale w tych z przed liftu jest takie okrągłe nacięcie w czujniku, którego nie można zalać farbą, czy ktoś lakierował czujnik z przed liftu? Jeśli tak to proszę o jakiś opis, sugestie jak to zrobić, aby nie zalać tego „rowka” nacięcia na czujniku.

PS. Może ktoś posiada do sprzedania czujniki z przed liftu na przód i tył kolor: BLACK SAPPHIRE METALLIC nr koloru (475) :mrgreen:

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

zastanawia mnie tylko rzecz jedna.Jak grubo trzeba nawalic bezbarwnego na te czujniki zeby zalac ten rowek? :mrgreen:

zmien moze lakiernika :duh:

Normalnie lakierujesz nie lejac 15 warstw bezbarwnego na ten czujnik.Ja u siebie lakierowalem sam i nie mam najmniejszego problemu.

Opublikowano
zastanawia mnie tylko rzecz jedna.Jak grubo trzeba nawalic bezbarwnego na te czujniki zeby zalac ten rowek? :mrgreen:

zmien moze lakiernika :duh:

Normalnie lakierujesz nie lejac 15 warstw bezbarwnego na ten czujnik.Ja u siebie lakierowalem sam i nie mam najmniejszego problemu.

Ja też planuje polakierować samemu czujniki. Czyli co sugereujesz, nie zakrywać tych szczelin? Cienkie warstwy i będzie OK?

Ile warstw kładłeś bazy, a ile bezbrawnego :?:

Opublikowano
Ja lakierowalem sam,gdyz jest to moj zawod i moja praca.Ty jak masz znikoma wiedze o lakiernictwie,to odpusc raczej.Lakieru bezbarwnego nalozylem na 1,5 warstwy,bazowego do pokrycia.
Opublikowano
Ja lakierowalem sam,gdyz jest to moj zawod i moja praca.Ty jak masz znikoma wiedze o lakiernictwie,to odpusc raczej.Lakieru bezbarwnego nalozylem na 1,5 warstwy,bazowego do pokrycia.

Może by kolega opisał jak to dokładnie robił, jakieś wskazówki a nie od razu mówić żeby sobie odpuścić :roll: . Zakrywać czymś tą szczelinę w czujniku :?: Lakierowałem sam czujnik PDC w swoim aucie i wyszedł jak oryginał, ale był on po lifcie, więc nie było tej szczeliny jak przed liftem.

Proszę o dokładny opis:

1.Zakrywać szczelinę czy nie, (jeśli tak to, w jaki sposób)

2.Ile razy lakierować bazą

3.Ile razy lakierować bezbarwnym

4.Inne uwagi odnośnie lakierowania tych czujników

Dzięki z góry za odpowiedź.

Opublikowano
Może by kolega opisał jak to dokładnie robił, jakieś wskazówki a nie od razu mówić żeby sobie odpuścić..

jak zaczniesz czytac co do ciebie pisza,to zrozumiesz

...Lakieru bezbarwnego nalozylem na 1,5 warstwy,bazowego do pokrycia.

jak mam ci wytlumaczyc ile warst lakieru bazowego nalozyc,jak nawet nie znam marki twojego lakieru :evil: .Zadnej szczeliny nie zakrywasz,lakierujesz calosc.

Opublikowano
Może by kolega opisał jak to dokładnie robił, jakieś wskazówki a nie od razu mówić żeby sobie odpuścić..

jak zaczniesz czytac co do ciebie pisza,to zrozumiesz

...Lakieru bezbarwnego nalozylem na 1,5 warstwy,bazowego do pokrycia.

jak mam ci wytlumaczyc ile warst lakieru bazowego nalozyc,jak nawet nie znam marki twojego lakieru :evil: .Zadnej szczeliny nie zakrywasz,lakierujesz calosc.

Kolor mojego lakieru to black sapphire metallic nr lakieru 475.

Opublikowano
Chodziło mi o markę lakieru a nie numer. :duh: Napisalem ze bazowy lakier do pokrycia dlatego,ze nie wszystkie lakiery kryją tak samo.Jeden kryje na 2 warstwy a drugi na 3,4 a nawet 5.Wnioski wyciąg sam.