Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczów chciałem sie dowiedzieć co sądzicie z użytkowania navigacji w bmw ale tej małej z czerwonym podświetleniem nie znam modelu obok jest wejscie na kasety co o nim

sadząca użytkownicy zalety wady itp co pokazuje jeszcze ten mały wyświetlacz? najlepiej jak wypowiedza ze Ci co to maja pozdrawiam :D

Opublikowano
Witam klubowiczów chciałem sie dowiedzieć co sądzicie z użytkowania navigacji w bmw ale tej małej z czerwonym podświetleniem nie znam modelu obok jest wejscie na kasety co o nim

sadząca użytkownicy zalety wady itp co pokazuje jeszcze ten mały wyświetlacz? najlepiej jak wypowiedza ze Ci co to maja pozdrawiam :D

chodzi o nawigację strzałkową ? Ja wprawdzie mam taką ale niestety nie mam płytki z mapą :(

Opublikowano
tak o ta właśnie ta płytka kosztuje ok 100zł z tego co wiem ale jest nie dokładna ja mam navi na szybez automapa 6.5.1 i wole jej uzywać. powiedz mi co ten mały ekranik wyswietla jeszcze???? temperature na zewnatrz? auta ile pali?
Opublikowano
tak o ta właśnie ta płytka kosztuje ok 100zł z tego co wiem ale jest nie dokładna ja mam navi na szybez automapa 6.5.1 i wole jej uzywać. powiedz mi co ten mały ekranik wyswietla jeszcze???? temperature na zewnatrz? auta ile pali?

spalanie 2 pomiary, ustawienia język ( niemiecki i angielski), stopnie ( Celsiusza i Fahrenheit ) dystans na baku, generalnie to co na manetce z przyciskiem BC, chyba jest cos takiego ze jak auto jedzie szybciej to się muzyka podgłaśnia. Musisz wejść w opcje i zobaczyć bo tak z pamięci nie pamiętam :)

Opublikowano

A ja jestem zadowolony. Sama navi wyświetla jeszcze dystans do celu, ulicę, na której się znajdujesz i wiele innych. Chyba nie pokazuje prędkości wg GPS. Można wpisywać tylko te adresy, ktore ma w bazie, więc się nie pomylisz. Moim zdaniem wielka zaleta. W dodatku, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz do tego polskie menu, lektora (b. miły głosik) i mapy.

Pzdrawiam.

Opublikowano
to prawda, że posiadacze małej navi mogą zamontować sam monitor 16:9 by się cieszyć dużą?
Opublikowano
to prawda, że posiadacze małej navi mogą zamontować sam monitor 16:9 by się cieszyć dużą?

Też tak chciałem kiedyś zrobić. Ale każdy mi mówił co innego. Niby mam MK4, gps i teoretycznie wszystko, co jest potrzebne. Jeden fachowiec mi zaśpiewał 5000 za całość z podłączeniem :duh:

Opublikowano
Strzałkowa navi jest generalnie całkiem fajna, jak chodzi o przekazywane informacje - są same konkrety dotyczące sposobu jazdy i tyle. Mnie osobiście to pasuje. Niestety przy aktualnych mapach pojawiają się również problemy, polegające na gubieniu się urządzenia w nawigowaniu i słynnym komunikacie o znajdowaniu się poza obszarem mapy. Jakiś czas temu w dyskusji na forum doszliśmy do wniosku, że po prostu nowe mapy nie są do końca kompatybilne ze starszymi urządzeniami, które od jakiegoś czasu nie są już stosowane. Przeróbka na dużą navi nie jest niestety taka prosta, bo samo przełożenie wyświetlacza nic nie da. Trzeba jeszcze przynajmniej dołożyć tuner radiowy, przeprogramować czytnik i wymienić całą wiązkę.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.