Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem swoją z niewiadomym olejem i przebiegiem 200 tys,rutynowo pierwsze co to zalałem nowy olej (castrola 10w 40) i zaczeło grać-jak bym teraz zmienił na 0w albo 5w mogło by pomóc? (e39 96 rok)
Opublikowano
Możesz spróbować 5W ale 0W nie radze,ze względu na wiek i ten mało wiarygodny przebieg.Po mojemu powinno ucichnąc ale gwarancji nie dam.Napisz jeszcze czy zawsze słychać,tzn-na zimnym i rozgrzanym.POzdr
Opublikowano
Najpierw tylko na zimnym potem się jakby podpompowały i cichło ,teraz jak jej konkretnie depne,a ostatnio trochę to i na gorącym.W przebieg też nie wierzę ale po stanie wnętrza i tym jak chodziła świeżo po zakupie wynikało jak by dużo nie miała nakręcone
Opublikowano

Zalej ją castrolkiem 5W,powinno jej to ucichnąć.Każdy egzemplarz inaczej reaguje ale pamiętam z innych postów ze ten myk w większości powodował nawrót usmiechu na facjacie.POzdr

viewtopic.php?f=72&t=150596&p=1089347&hilit=jaki+olej#p1089347

Poczytaj tego posciora,wypociliśmy się troche przy nim.