Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jak w temacie .

Powoli zaczynam szukać samochodu dla Mamy , jak narazie wybór jest na BMW 1 E87 lub MINI . Warunek jaki musi spełniać samochód to silnik benzynowy ( nie musi być mocny ) oraz automat .

MINI to kultowy samochód jazda chyba podobna jest do Serii 1 .

Znalazłem piękne mini na allegro http://moto.allegro.pl/mini-cooper-s-salon-polska-automat-i1544906116.html

Wada to silnik , troszku za mocny jak na miasto i korki :( jednak zaintesowałem się nim ze względu na wygląd i fajne wyposażenie , co myślicie o takim silniku ile coś takiego w automacie może "pić" są też wersję 85km w automacie lecz wydaje mi się że to troszku "zamuleniec" na polskich drogach .

Seria 1 hmmm fajne autko :) ale kurcze automatów bardzo mało :( większość jedynek to "golasy" a za cenę ubogiej jedynki znajdziemy fajne mini .

Kolejny problem to mini jest 3 dr :( co jednak nie jest fajne przy przewożeniu kogoś na tylnych fotelach dlatego tu wygrywa seria 1 ze względu na 5dr

Silniki diesla odpadają ze względu na DPF który przy jezdzie tylko po mieście za chwilę się zapcha a i przy dziennym pokonywaniu ok. 25 km ( praktycznie w korku ) to diesel jest nie opłacalny

Czekam na wasze propozycję i opinię .

Opublikowano
Serie 1 juz masz :) i mimo, ze nie bedziesz jezdzil Mamy autem to moze i tak czas na cos innego :) Mini ma swoj urok, choc do mnie nie przemawia, bo to wlasnie taki kobiecy samochod moim zdaniem. Jesli 3d nie odpowiada to jest jeszcze wersja clubman.
Opublikowano

Przeniosłem Ci ten wątek do "Ogólnie o serii 1".

Ja swojego czasu też myślałem dla siebie o MINI, jeżdzę głównie sam lub z pasażerką.

Coś takiego : http://otomoto.pl/mini-cooper-s-john-cooper-works-oryginal-C18339089.html

Nie znam się na MINI, co tam jest oryginalne, a co nie.

Ale możesz pojechać obejrzeć, może się mamie spodoba :)

Opublikowano

Czuwaj.

Przed 1-ką jeździliśmy (mam na myśli źonę i mnie) MINI. Gdyby nie fakt, że koniecznw stało się wkładanie do bagażnika wózka, a na tylni fotel nosidełka z dzieckiem nie zdecydowalibyśmy się na zmianę. Prowadzenie pomimo przedniego napędu fenomenalne. Na łódzkich, dziurawych drogach nic nie trzeszczało, wnętrze bardzo przyjemne dla oka, klimat jazdy wg mnie nieporównywanie lepszy niż w jedynce.

Spalanie w mieście na poziomie 10,5-11 litrów na 100km. Samochód był z polskiego salonu, bezwypadkowy w wersji chilli. Sprzedaliśmy z wielkim żalem, za pieniądze znacznie lepsze niż średnia rynkowa czy wartości Eurotaxu - wciąż się zastanawiamy czy nie wrócić do marki.

Ja ten samochód wspominam z wielkim rozrzewnieniem.