Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie naprawy / regeneracji szyby przedniej. U mnie szyba przednia ma bardzo dużo takich małych ubytków / punkcików po kamieniach. Nie są to pęknięcia czy rysy. Przeszkadza to głównie podczas jazdy pod słońce i wygląda jakby szyba była przykurzona. Można taką szybkę zregenerować jakoś czy tylko wymiana?

Pozdrawiam

Opublikowano

Interesowałeś się już tym tematem? Jaki koszt? ASO czy zwykły warsztat?

Czy jeśli w tej chwili nie mam podgrzewanej szyby, czy mogę sobie taką wstawić? Co trzeba dodatkowo dołożyć? Czy jest jakiś dodatkowy przycisk na konsli do podgrzewania czy podgrzewanie uruchamia sie razem z "nawiewiem" na szybę?

Pozdrawiam

Opublikowano
Szyby można kupić bez problemu, jeśli ma być z logo bmw to z ASO lub czasem można dostać z innych źródeł ocztywiście taniej. Co do podgrzewanej szyby to niewiem jak to wygląda w E46, ale wszystko da się zrobić, niestety koszt takiej szyby jest dużo wyższy, częste nie ma zamienników. Ja osobiście nie lubie ogrzewanych szyb po denerwują mnie te druciki, ciągle je widze :) Szyba uruchamiana jest chyba z guzikiem "odszraniania" szyby
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koszty przedniej szyby wraz z wymianą zaczyna się od około 300zł. Cena zależy m.in od producenta, serwisu:) i tego czy szyba ma pasek na górze (przyciemniający).

Jakieś dwa lata temu wymieniłem przednią szybe u siebie - mam założonego Pilkingtona bez paska. Cena wraz z montażem jeśli dobrze pamiętam 320zł.