Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w najgorszym wypadku płyn chłodniczy dostaje się do oleju, czyli uszczelka pod głowicą, może to być lejący wtrysk, lub wypadający zapłon wtedy niespalone paliwo przedostaje się do oleju.
Opublikowano

Witam! byłem na serwisie ,okazało sie ze kupiłem paliwo złej jakosci ,jakieś 25% w benzynie było oleju napędowego i w zwiazku z tym rosnacy olej w misce.

Wyjezdziłem tego prawie 3/4 zbiornika :(, nie wiem czy motor nie ucierpiał bo było tego 2,5l wiecej w misce, sama rzadzizna i tyle .

Olej wymieniony na nowy ,poprzedni zmieniałem 1,5miesiaca temu,zobaczymy co dalejsie potoczy.

Pozdrowionka!!

Opublikowano
Mysle ze nadmiar oleju chyba sie nie wydostał poprzez uszczelniacze w kierunku skrzyni biegów ,bo jadąc na serwis i stojąc w korku to skrzynia raz ciagła a raz nie, takie miałem odczucie!!,w zwiazku z tym moje zapytanie??.No i praca motoru tez mi sie nie podobała zwłaszcza no wolnych obrotach cdn..za pare dni.
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Możliwości jest kilka, ale najprawdopodobniej płyn chłodniczy się dostaje do komory spalania i stąd może auto nie mieć mocy, możesz spróbować do chłodnicy dodać proszku uszczelniającego, może nie pomoże, na pewno nie zaszkodzi, mi to kiedyś pomogło. Pozdrawiam.
Opublikowano
kolego jeśli jest to płyn to po dłuższym postoju wytrąci sie z oleju na dnie miski olejowej wystarczy poluzowac korek spustowy a płyn będzie kapać jeśli nie to do oleju dostaje sie paliwo najpierw wymień świece i cewki