Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panstwa.

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem E90 (sprawdzona w ASO, wszystko elegancko)...Jednak jak to bywa w przypadku aut z Ameryki swiatla sa wiadomo jakie....Niby ludzie tak jezdza...Jednak ja wiedzac, ze samochod jest rzeczywiscie w dobrym stanie chcialbym to zmienic zeby sie nie stresowac Policja...

Chcialbym sie spytac Was gdzie mozna dokonac takiej przerobki (najlepiej w Malopolsce , okolice KR) - wyszlo mi z google, ze w Bibicach sie tym zajmuja, ktos tam robil ?

Mozecie polecic jakis warsztat ? W ASO powiedzieli, ze sie tym nie zajmuja.

Samochod jest wersja po face liftingu bez ksenonow (tak mial fabrycznie).

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam Panstwa.

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem E90 (sprawdzona w ASO, wszystko elegancko)...Jednak jak to bywa w przypadku aut z Ameryki swiatla sa wiadomo jakie....Niby ludzie tak jezdza...Jednak ja wiedzac, ze samochod jest rzeczywiscie w dobrym stanie chcialbym to zmienic zeby sie nie stresowac Policja...

A co Ty chcesz od tych świateł? Przednie amerykańskie są u nas OK,

ewentualnie potrzebujesz wymienić klosze tynych lamp na europejskie z żółtymi kierunkowskazami...

Nie stresuj się tylko napisz coś więcej o Twoim aucie (i uzupełnij swoją wizytówkę).

Opublikowano

Zatem tak, auto ma fabrycznie zwykle lampy - halogeny (jedyna wada mojego auta jest stosunkowo ubogie wyposazenie, ale za to reszta jest prima sort).

Przy sprawdzaniu samochodu w ASO powiedzieli mi, ze jedynym zastrzezniem co do stanu tego pojazdu sa wlasnie symetryczne swiatla ze swiecacymi non stop migaczami - oczywiscie nie jest to usterka techniczna tylko formalno-prawno.

Kiedy zmienie same swiatla to powinno to zalatwic problem symetrycznosci, natomiast z tego co mi mowili migacze dalej beda swiecily z przodu.

Trzeba to obejsc - mechanik z ASO powiedzial mi, ze obchodzi sie to specjalnymi programami. Jednak chcialbym to zrobic u dobrego fachury zeby mi autka nie popsul.

Niby ludzie sie tym nie przejmuja np w KR to chyba z 1/3 luksusowych aut to modele z USA i malo kto to zmienia.

A Wy byscie to zmieniali ? Czy jezdzilibyscie z takimi ?

Opublikowano

O ile jestem w stanie zrozumieć świecące kierunkowskazy, to jak widzę samochody z czerwonymi kierunkami tylnymi to mnie szlag trafia... kto podbija im dowody?? :duh: :mad2:

Co do Twojego problemu, kierunki możesz wyłączyć podłączając auto pod komputer. A z lampami to czy nie jest przypadkiem tak, że z tyłu jest jakaś przysłonka, którą reguluje się czy lampa ma być EUR czy US? :roll:

Pzdr.

Opublikowano

Witam, miałem podobną sytuację u siebie w rodzinie. Swego czasu wuj sprowadził lancera i zrobił przeróbkę z tym, że zostawił klosze symetryczne (czyt. amerykańskie). Wszystko było ok, aż do przeglądu, gdzie dowalił się diagnosta i nie podbił dowodu.

"Amerykańskie światła mijania mają zarys symetryczny, czyli świecą tak samo z lewej i prawej strony drogi. Natomiast europejskie muszą mieć zarys asymetryczny. Strumień światła po prawej stronie jest odchylony do góry aby pobocze drogi było lepiej oświetlone"

Opublikowano

No wlasnie o to chodzi.

Wlasnie rozmawialem z poprzednim wlascicielem. Powiedzial mi , ze tylu wymienil i migacze sa normalne.

No coz jednak problem ze swiatlami to maly pikus przy oszczednosciach rzedu 25-35 % przy zakupie modelu z "hameryki".