Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc ...730d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem kopletnie o co chodzi tym razem ...

Jezdzilem samochodem pol dnia wszystko okey , na koniec pojechalem zatankowalem do pelna i do domu , przy domu postawilem pod sklepem zeby kupic jakies graty na wieczor , wchodze do auta przekrecam kluczyk wszystko chodzi , kontrolki sie pala , radyjo sie wlacza , clima tez ale nie kreci :!: Odlaczylem klemy na jakies 2 min zapiąlem spowrotem , nic to nie dalo :!: przekracilem stacyjke i odpalilem rozrusznik na krotko zeby podjechac pod garaz , sprawdzilem ladowanie alternatora jest okey ponad 14 :!:

Dwie rzeczy sa dziwne bo ....

1) nagle zapalila sie kontrolka aku ... i miga lampa oleju ale tylko na R,N,D na P nie.

2) samochod jedzie na jednym biegu jak na getribe problem ale zaden komunikat nie wyskakuje i wczesniej nie bylo zadnych oznak zlej pracy skrzyni.

Ponowie pomozcie :mad2:

Opublikowano
hmm miałem ostatnio podobne objawy :) tylko że mi umarło całkowicie. Okazało się że padł alternator, nawet gdzieś jest mój post jeszcze o tym.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
  • Autor

Ale jak odpalilem na krotko rozrusznik to zmierzylem ladowanie i bylo ponad 14.

I badz tu madry k-wa :mad2:

Opublikowano
  • Autor
Ale jak odpalilem na krotko rozrusznik to zmierzylem ladowanie i bylo ponad 14.

I badz tu madry k-wa :mad2:

Sprawdzilem bezpieczniki , byly przepalone 3 , wymienilem odpalil normalnie ,wszystko chodzi okey , pojezdzilem troche zgasilem i znowu to samo. Pod maska znowu przeplaony bezpiecznik 22 , wychodzi na to ze jakies sterowanie silnika czy cos takiego.

Mial ktos cos takiego u siebie ?

Opublikowano
miałem podobne w swoim tdsie- wywalało mi bezpiecznik o sterowania silnika ale auto odpalało- z tym że wywalało bardzo szybko akumulator i był do wyrzucenia, nikt nic nie wiedział a okazało się że winny był czujnik poziomu oleju w misce- mało mi nie spalił całej wiązki. Spróbuj odłączyć od niego wtyczkę i powinno być dobrze, jedyny minus to to że nie pokaże ci jeśli olej spadnie poniżej minimum