Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka miesięcy temu nabijałem klimatyzacje i wszystko było ok. Ostatnio okazało się że gazu nie ma. Byłem dzisiaj w serwisie klimatyzacji, panowie nabili instalację azotem i po odczekaniu około 30min. nie ubyło nic. Następnie nabili gazem, odpalili samochód i tak sobie chodził około 30min. Potem prześwietlali całą instalację chyba ultrafioletem i nie znależli żadnego wycieku. Co Wy na to? Może jakaś sugestia, bo nie wiem co dalej :(

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeżeli tym razem po nabiciu jast ok znakiem tego są dwa rozwiązania.Tamtym razem zrobili cie w konia z gazem,czyli miałes ala gaz.Drugie rozwiązanie zawiesił sie zaworek w przewodzie do nabijania i pomału ci zszedł gaz.Natomiast teraz jak nabijali zaworek domknął dobrze,ale poczekaj dłużej,może sytuacja się powtórzyć.Miałem taki kabaret dawno temu w fordzie monde-zawiesił się delikatnie ten zaworek i pomalutku gaz spitolił.POzdr
Opublikowano
Pierwsze raczej bym wykluczył (zdziwiło by mnie jakby polecany serwis robił takie wałki), ale jakby się okazało że winny był ten zaworek, to bardzo by mnie to ucieszyło. A czy winowajcą może być parownik?