Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem pojawił się kilka dni temu. W trakcie jazdy zarówno na gazie jak i na benzynie gdy dociągne bardziej na biegu w okolice 4-5tys czasem(co jakiś czas) przy luzowaniu czy ewentualnej zmianie biegu obroty nie wracaja do normalnej pozycji tylko utrzymują się na poziomie ok 1700-1800 i tak stoją. Gdy zgasze i zapale silnik to jest znowu ok gdy nie zgasze i jade tak dalej już na biegu to po jakimś czasie ta sytuacja się normuje. czasem w trakcie jazdy auto ma lekkie chwilowe spadki mocy, naprawde niewielkie ale odczuwalne.

po podpięciu do kompa wyszedł błąd czujnika CO2. jest to ten wkręcany w kolektor u mnie od wewnątrz tak mi się wydaje że to ten. i teraz pojawia się pytanie, czy ten problem może wynikać z uszkodzonego czujnika, czy on wogóle może mieć związek z tym co się dzieje. Wczoraj wsadziłem nowy czujnik i bez różnicy bo rano znowu obroty się tak trzymały kilka razy tylko problem w tym że na wtyczce są dwa piny i gdy sprawdzałem miernikiem czy jest obieg to go nie było, powienien być? Bo skoro nie ma to chyba wina kabli które mogły się gdzieś przerwać a nie samego czujnika który może być w porządku. tylko nie wiem czy ma być tam obieg. Trochę wam to zagmatwałem ale jak dacie rade to podsuncie jakieś pomysły..do głowy przychodzi mi też krokowiec mimo że całkiem niedawno go czyściłem... :|

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

Odpinałem tez przed chwilą sondę lambda ale to chyba normalne że po odpięciu auto ma dużo większą moc odczuwalną pod nogą...

nie mam pojęcia co to może być

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
ok, sam znalazlem przyczyne..

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
ok, sam znalazlem przyczyne..

Cieszymy się bardzo, ale może mógłbyś ją tutaj opisać, żeby w przyszłości ktoś mógł skorzystać z Twojej wiedzy?

jakoś nikt nie pofatygował się żeby podpowiedzieć cokolwiek na ten temat...jak ktoś będzie potrzebował pomocy to wtedy podsunę swoje pomysły i podzielę sie tym co wiem.

(OO=[][]=OO)