Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wymieniał może ktoś z was samo łożysko górnego mocowania przedniego amortyzatora. Przeglądałem katalog Lemfoldera i ta cześć nie występuje osobno. Jest sprzedawana w zestawie z poduszką.
Opublikowano
Dokładnie chodzi mi o to łożysko. Niestety obawiałem się takiej odpowiedzi. Z tego wynika, że będę musiał najpierw rozebrać i sprawdzić stan tego łożyska, jeżeli się da to wymienię tylko smar na nowy (rozumiem, że muszę użyć zwykłego smaru łożyskowego). Jeżeli operacja ta pomoże na jakiś czas to wtedy wymienię komplet.
Opublikowano

a co sie dokładnie dzieje ???

stuka czy moze sie przyciera przy wychyleniach koła ??

jak juz stuka to zaden smar nie pomoze bo to sama wyklepana guma poduszki jezeli przyciera hmmm wymyc w benzynie ekstrakcyjnej i zlozyc z nowym smarem (nie musi byc nie wiadomo jaki łozyskowy bo to ledwo ledwo pracuje to łozysko głownie oporowe nie obrotowe)

Opublikowano
Nie słyszałem żeby stukało a chce przesmarować, bo kierownica zaczęła mi ciężej chodzić. Na próbę popsikałem od góry jakimś smarem i pomogło, ale tylko na chwilę. Stary smar jest zbrylowany i myślę, że łożyska nie mają się już, na czym ślizgać. Podczas weekendu będę wymieniał smar w przegubach półosi to myślę, że użyje też go do przesmarowania łożysk górnego mocowania amortyzatora. (Shell Retinax HDX2 Grease)