Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie,ostatnio borykam się z problemem,który upatruje właśnie w swojej skrzyni...Otóż jeśli drążek jest w pozycji "D" często gdzieś na światłach lub na poboczu-wahają mi się obroty i czasem zabuja kabiną...Jeśli skrzynia jest w każdej innej pozycji-nic się nie dzieje...Obroty świrują tylko raz na jakiś czas,nie zawsze...Zrobiłem wtryski i nie przyniosło to rezultatu...Poza tym skrzynia czasem (np raz na miesiąc) zmienia charakterystykę zmiany biegów...Przy takiej samej dynamice jazdy raz zmienia biegi przy 2000obr/min a raz nawet gdy delikatnie naciskam na gas-ciągnie aż do prawie 3000obr/min,a potem delikatnie szarpnie...Myślicie,ze skrzynia mi się już kończy czy to coś innego?!Dajcie znać,bo kilka warsztatów już załamuje ręce...
Opublikowano
Jasne,że podpiąłem auto pod kompa...W tym tygodniu podpinany był łącznie 3 razy...Komp nic nie wykazał...

No jak nie ma błędów to nie pomogę, ale może ktoś z kolegów się wypowie, kto miał podobne objawy. Pozdrawiam i mam nadzieje, że to jakaś błahostka, bo auto z tego, co widzę młode. Dużo masz przejechane km?

Opublikowano
No właśnie jedni twierdzą,że jak na ten rocznik to bardzo dużo,a inni mówią,że nie ma to wilekiego znaczenia jeśli auto jest w dobrym stanie (a moje ponoć takie włąśnie jest-wszyscy znawcy twierdza,że auto jest perfekcyjnie zadbane)...Tak czy inaczej licznik nie chce wskazywać mniej niż 182tyś km...