Skocz do zawartości

325i lepiej remont czy swap na 323i od e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nadzieje że wkoncu mi ktoś odpowie... W moim M50B25 bierze mi płyn chłodniczy i spaliny śmierdzą nim oraz strasznie kopci. Czyli pewnie poszła uszczelka pod głowicą lub głowica. Ale obstawmy że to uszczelka. Mam na zbyciu również silnik od E46 323i 2xvanos z osprzętem. Elektryke żeby go odpalić ktoś mi zrobi. Posiadam sterownik, ews i kluczyk. Lepiej zrobić Swapa czy wyremontować mój 325i? Co będzie lepiej jechało? Chodzi o przyspieszenie. Mam dostęp do części jak również do wydania trochę pieniędzy więc się teraz zastanawiam. Mam sentyment do mojej budy dlatego chcę zrobić coś z jego serduchem. Chcę robic tylko górę silnika jak bym robił remont. Bo dół obstawmy że mam dobry.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

jeżeli ten drugi jest zdrowszy to nie ma co myśleć

przekładka

Opublikowano
Co będzie lepiej jechało? Chodzi o przyspieszenie

Co będzie lepiej chodziło to trudno powiedzieć , ja mogę Ci napisać tylko porównując m50b25 (właśnie z E36 ) do m52b25 (z E39) - według mnie w górnym zakresie obrotów zdecydowanie lepiej ciągnie m50b25 . Takie jest moje odczucie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
m52b25 na podwójnym VANOSie ciągnie swietnie juz od dołu. Bardzo przyjemny silnik do codziennej jazdy. Jesli jest w dobrym stanie, to bym sie nie zastanawiał i wrzucal te m52.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
m52b25 na podwójnym VANOSie ciągnie swietnie juz od dołu. Bardzo przyjemny silnik do codziennej jazdy. Jesli jest w dobrym stanie, to bym sie nie zastanawiał i wrzucal te m52.

Zgadza się z dołu jest sporo żwawsza

:twisted: