Skocz do zawartości

325i lepiej remont czy swap na 323i od e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nadzieje że wkoncu mi ktoś odpowie... W moim M50B25 bierze mi płyn chłodniczy i spaliny śmierdzą nim oraz strasznie kopci. Czyli pewnie poszła uszczelka pod głowicą lub głowica. Ale obstawmy że to uszczelka. Mam na zbyciu również silnik od E46 323i 2xvanos z osprzętem. Elektryke żeby go odpalić ktoś mi zrobi. Posiadam sterownik, ews i kluczyk. Lepiej zrobić Swapa czy wyremontować mój 325i? Co będzie lepiej jechało? Chodzi o przyspieszenie. Mam dostęp do części jak również do wydania trochę pieniędzy więc się teraz zastanawiam. Mam sentyment do mojej budy dlatego chcę zrobić coś z jego serduchem. Chcę robic tylko górę silnika jak bym robił remont. Bo dół obstawmy że mam dobry.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
Co będzie lepiej jechało? Chodzi o przyspieszenie

Co będzie lepiej chodziło to trudno powiedzieć , ja mogę Ci napisać tylko porównując m50b25 (właśnie z E36 ) do m52b25 (z E39) - według mnie w górnym zakresie obrotów zdecydowanie lepiej ciągnie m50b25 . Takie jest moje odczucie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
m52b25 na podwójnym VANOSie ciągnie swietnie juz od dołu. Bardzo przyjemny silnik do codziennej jazdy. Jesli jest w dobrym stanie, to bym sie nie zastanawiał i wrzucal te m52.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
m52b25 na podwójnym VANOSie ciągnie swietnie juz od dołu. Bardzo przyjemny silnik do codziennej jazdy. Jesli jest w dobrym stanie, to bym sie nie zastanawiał i wrzucal te m52.

Zgadza się z dołu jest sporo żwawsza

:twisted: