Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam E46 318i benzyna z instalacja gazową Stagg'a. Mam problem z jazdą na benzynie. Mianowicie po odpaleniu z zimnego silnika aż do momentu załączenia się instalacji gazowej (tj. do osiągnięcia odpowiedniej temp. silnika) samochód nie ma mocy, szarpie w ogole nie idzie. Gdy przełączy się na LPG problem zupełnie znika. Silnik pracuje normalnie, ma przyspieszenie, nie krztusi się. Natomiast gdy znowu przełączę go na benzynę, chodzi trochę lepiej, jednak dalej brakuje mu przyśpieszenia i jest zamulony. Czym to może być spowodowane?

Od dawna szukam odpowiedzi na własna rękę jednak bez powodzenia. Dzięki za wszelkie sugestie.

Opublikowano
ja miaLem podobnie po wymianie przepływomierza wszystko wróciło do normy :) odłącz przepływke i go odpal jak będzie równo pracował to oznacza że musisz ją wymienić nie polecam zamienników ja za boscha dałem 450 zł
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdziłem. Jest tak jak mówiłeś. Po odpięciu przepływki wszystko wraca do normy. Dzięki, pozdrawiam.