Skocz do zawartości

Navi 16:9 - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Grzebię w necie jak wgrac mapę Europy do navi 16:9 w e46 z 2003 roku i nic konkretnego nie znalazłem (może źle szukam). Dlatego mam kilka pytań:

1) Czy mógłby mi ktoś opisac jak się wgrywa mapę, albo podesłac linka gdzie jest to dokładnie opisane? Jeśli uważacie, że idę w ten sposób na łatwiznę to ok. zrozumiem i będę szukał dalej :D

2) Jak kupiłem auto to miałem wgraną orginalną mapę Polski z 2007 roku (mam orginalną płytę DVD). No i teraz powiedźcie mi czym się różni orginalna płyta z navigacją od tej ściągniętej z neta? To, że ceną to wiem :D

3) Gdy ściągnę mapę z neta to czy najpierw muszę jakoś odinstalowac mapę, którą mam wgraną teraz i zainstalowac nową? Choc podejrzewam, że odpowiedź na to pytanie będę znał jak już będę miał informacje jak wgrywa się nową mapę :)

4) Czy spolszczenie nawigacji trzeba wgrac osobno, niezależnie od wgrania mapy, czy jednak spolszczenie pojawi się automatycznie jak wgram mapę z taką opcją?

5) Możecie polecic jakąś dokładną mapę Polski + Europy? Znalazłem coś takiego: "Navi DVD Road Map Europe High 2011". Uważacie, że jest to warta ściągnięcia mapa, czy jednak macie lepsze propozycje?

6) W "Navi DVD Road Map Europe High 2011" są tam do ściągnięcia 2 płyty DVD. Stąd moje pytanie - jak będę instalował tą mapę to najpierw mam zainstalowac jedną płytę, a potem drugą? Czy jakoś inaczej się to robi?

Opublikowano

Umieściłeś temat w złym dziale.

Mapy się nie wgrywa, po prostu wkładasz do bazy cd z nagraną mapą i już ma działać, więc nie ma mowy o żadnym odinstalowywaniu ani instalowaniu map.

Spolszczenie a mapa to dwie osobne kwestie i włożona płyta z mapą nie ma wpływu na język Twojej nawigacji. Język PL możesz oczywiście wgrać i w odpowiednim dziale masz napisane jak to zrobić i są tam również linki do ściągnięcia odpowiedniego dla Twojej nawigacji spolszczenia.

viewforum.php?f=91

Opublikowano
  • Autor
Ok. Jestem tu nowy więc nie zauważyłem, że to nie ten dział. Dzięki za pomoc
Opublikowano
przenosze do dzialu "nawigacja samochodowa".