Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie w sobote jade ogladac 2 sztuki e91 , pytanie dosc prozaiczne, na co powienienem zwrocic szczegolna uwage? Generalnie cos tam o samochodach wiem :wink: , i standardowe "badanie" mu przeprowadze, nie jezdzilem natomiast beta i moze jest cos szczegolnego na czym powieniem skupic moje ogledziny ? Celuje w dosc dobrze wyposazony model wiec moze cos z wyposazenia co czesto szwankuje , psuje sie i sprawia potem problemy/ generuje powazne koszty.

Oczywiscie po wstepnych ogledzinach zamierzam wybrac sie do ASO, ale jesli sam cos wylapie to wolalbym sobie oszczedzic tam wycieczki.

Z gory wielkie dzieki za wszelkie odpowiedzi w tej kwesti. Motor niestety 2.0d bo znalesc fajna 3.0d z dobrym wyposazeniem jest niezwykle trudno :| , a z DE dochodzi dosc pokazna akcyza.

pozdrawiam

Opublikowano

był gdzieś temat z typowymi usterkami.

Od siebie dodam to co zawsze powtarzam szukaj bezwypadka, wszystko inne wymienisz a tandetnie naprawionej budy nie poprawisz.

Opublikowano
Dokładnie jak kolega wyżej - prosta i bezwypadkowa fura to podstawa. A wyposażenie nie szwankuje w tym aucie jak we francuzach czy innych sprzętach doładowanych elektroniką - to jest BMW i firma wie co wkłada do swoich aut. A po bezwypadkową i mega wyposażoną 330d E91 zapraszam do mnie - na 100% nie znajdziesz z takim wyposażeniem i takim stanem jak moja do sprzedania :) Jak będziesz chciał to info na priv.

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano

Fure masz kox , cos takiego dla siebie szukam ale cena niestety nie miesci sie w moim budzecie... :( pozatym to automat , ja jakos mam dystans do automatu chociaz skrzynki ZF to swietna robota.

Piekne auto...

A co do szwankowania wyposazenia to jezdzilem wczesniej A4 i nie mialem znim zadnych problemow przez 3 lata a bylo tego troche w wyposazeniu :roll:

Szukam bezwypadku oczywiscie ale wiecie jak wyglada ten rynek :mad2:

W zasadzie mialo byc nastepne a4 b8 ale ... jakos mnie ciagnie do bety od zawsze. Wczesniej mialo byc 330d e46 a kupilem a4 b6 z 2.5TDI . Wsumie jezdzilo sie super ...wiec troche tak jestem rozdarty :).

Opublikowano

Oprócz tematów na forum polecam też:

1. ten artykuł:

http://autowm.pl/artykul_73_bmw-serii-3-e90.html

2. oraz tvnturbo BMW3 vs AudiA4:

http://www.youtube.com/watch?v=oAR50qLDjnw

Warto kupić elektroniczny czujnik lakieru (około 200 zł) - sam niedawno szukałem auta i wg moich doświadczeń na 5 "bezwypadkowych" aut jedynie 2 można zakwalifikowac do tej grupy (w tym 1 z drobnymi naprawami).

Pozdrawiam