Skocz do zawartości

325i kopci i ubywa płynu chłodniczego - REMONT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój znajomy ma problem w swojej 325i coupe bez vanosa. Otóż zaczęła mu bardzo kopcić, spierdziela mu płyn z chłodnicy i czuć w spalinach właśnie taki zapach płynu chłodniczego a nie czystej benzyny. Teraz chcemy robić mały remont, a dokładniej zdjąć głowice i wymienić co trzeba... właśnie, co tanim kosztem można zrobić? Pytam czy wystarczy splanować głowice, podocierać zawory, założyć nowe uszczelniacze zaworów i uszczelke pod głowicą oraz pod pokrywę zaworów czy trzeba robić coś jeszcze? Jeśli tak to co? Taki remont jak napisałem nie będzie raczej dużym kosztem, ale co jeszcze dochodzi do tego? Wiadomo nowy olej itp. Ale coś jeszcze? Dodam że często silnik często się gotuje. Czyli remont przewidziany na 100%.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

trzeba wyjąć pompę i zobaczyć jak wygląda wirnik-czy nie ma jakiś luzów i stan łopatek

ja przy takim remoncie dałbym nową pompę nie jest to bardzo duży wydatek a w starych wirnik potrafi się urwać