Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z amortyzatorem - stuka podczas zmiany biegów pytałem mechanika i jest do wymiany

jednak moje pytanie brzmi czy na takim amortyzatorze dojadę z Anglii do Polski ? czy warto jechać ? mechanik mówił że dojadę ale będzie słychać stukot podczas jazdy

z góry dziękuje

Opublikowano
witam,

mam problem z amortyzatorem - stuka podczas zmiany biegów pytałem mechanika i jest do wymiany

jednak moje pytanie brzmi czy na takim amortyzatorze dojadę z Anglii do Polski ? czy warto jechać ? mechanik mówił że dojadę ale będzie słychać stukot podczas jazdy

z góry dziękuje

Dojechać moze i dojedziesz ale tu chłopie chodzi o twoje bezpieczeństwo?????

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

Ale

przecież sam popatrz / z kolegą - co konkretnie może być z tym amortyzatorem .

Jeśli stuka , "...i przy zmianie biegów ..." - to znaczy ,że się "buja" mechanicznie ;...tył-przód...

To by znaczyło ,że rusza się być może w zamocowaniu amortyzatora w kielichu karoserii .

Na postoju/ lub przy ruszaniu i zatrzymywaniu to byś z kolegą wypatrzył .

Ewentualnie zastosuj podnośnik/ jak do wymiany koła i sprawdzaj/ruszaj kołem ...

Jak już wypatrzysz co to jest to sam ocenisz czy wytrzyma , lub nawet podregulujesz ...

Może też stukać wewnątrz amortyzatora /...amortyzator to taka strzykawka lekarska ; wtedy

już gorzej nie może być . Rozwali się nie wiadomo kiedy ...

Mechanik - mechanikiem , ale sam też / z kolegą "technicznym" oceń sytuację .

No i nawet gdybym się zdecydował jechać , to max 60km/h - czyli kiedy dojedziesz???

panta rei