Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam małe pytanie. Otóż wczoraj dolewałem płynu chłodniczego do zbiorniczka wyrównawczego i usłyszałem że coś leje się spod samochodu. Doszedłem, że to leci płyn który właśnie dolewam. Wydostawał się jakimś wężykiem luźno zwiasającym, poprowadzonym od zbiorniczka wyrównawczego wzdłuż przegrody komory silnika na dół. Czy tak ma być? Nadmiar płynu ma się wylewać na ziemię? Czy może ten wężyk powinien gdzieś dochodzić? Nie bardzo mogłem dostrzec miejsce do którego powinien gdyby co wchodzić bo nie mam kanału. Ale wygląda to trochę dziwnie moim zdaniem.
Opublikowano

hmmmmmmmm

panowie - jak kazdy wie mamy cisnieniowe układy chlodzenia - wiec luzny weżyk odchodzacy do zbiorniczka odpada - pewnei wam chodzi o taki przelew ( nie pamietam dokładnie - ale chyba jak sie rozleje płyn na zbiorniczek to własnie tym weżykiem odprowadzany jest pod auto....) - cos w tym rodzaju