Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem jak na filmiku

jestem jakiś tysiąc kilometrów po wymianie vanosów i rozrządu szklanki zostały stare jak myślicie co to morze być ??? dźwięk ten sam co na filmiku i głowica tez ta sama... słuchając stetoskopem najwyraźniej słychać w okolicy 5 cylindra, to ten z brzegu w głowicy nr2 czyli od str kierowcy...

Opublikowano
Hej, trochę ten dźwięk za głośny i ze zbyt niską częstotliwością na uszkodzoną szklankę. Musisz jak najszybciej zdjąć pokrywy i zobaczyć co się dzieje. Broń boże nie jeździj autem. Wygląda na pękniętą sprężynę zaworu, może jakaś dźwigienka. Jeżeli miałeś niedawno remont, to może mechanik coś nadwyrężył jak rozbierał i teraz pękło.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Ten mechanik jest autorem tego postu :D.. sprawdzałem już znaki i szklanki czy któraś nie jest miękka.. wcześniej podczas wymiany łańcuchów wyjmowałem wałki jak i szklanki ...sprężyny są ok już sam nie wiem...