Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam się nad sensem kontynuacji ubezpieczania AC, aktualnie jestem w Uniqa. Zauważyłem że jak się ma 8 letni pojazd i starszy, to rośnie pokaźnie składka. W tym roku wyszło mi 2200 zł pełny pakiet, auto szyby, zniesienie amortyzacji itd. Zrobiłem dziś symulację on-line w Uniqa i po 4 miesiącach od podpisania umowy jest drożej :mad2: Nie lubię bezmyślnie oszczędzać, ale ta składka trochę dobija, tym bardziej że mało jeżdżę. Ktoś poleci dobre TU, które ma sensowne pakiety dla 9 latka :mrgreen:
Opublikowano
Ogólnie to spróbuj Compensę. Na początku marca ubezpieczalem mojego bolida, co prawda młodszego, ale różnica pomiędzy PZU, chyba Allianzem i jakimś jeszcze sporym TU, a właśnie Compensą wynosiła blisko 700 zł. Za pakiet w Compensie dałem < 1800, a w takim PZU bliżej 2500 wychodziło. W innych też letko 2400. Nie wiem jak się do tego ma Uniqa, ale Compensa mnie, krótko mówiąc, miło zaskoczyła.
Opublikowano

Zajmuje się ub. OC i AC jeżeli Cie to dalej interesuje to napisz mi na PW , bo jest wiele możliwości by znaleźć odpowiednie ubezpieczenie.

A kalkulatory on-line nie są 100 procentowym wyznacznikiem i wiem co mówię.

Jeżeli chodzi o AC to przy naszych furach warto mieć.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Nie chcę nowego wątku zakładać, ale jedno mam pytanie. Jako że mam opcję max, czyli zniesienie amortyzacji, opcję ewentualnej naprawy w ASO, czy w razie szkody, ale z tytułu AC nie z OC sprawcy mogę mieć alternatywę- naprawić bezgotówkowo lub wziąć gotówkę? Czy będą to te same wyliczenia, np. uszkodzenie naprawione bezgotówkowo w ASO za 15tzł lub wypłata gotówki w tej samej kwocie?