Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie czy u mnie w radiu mam orginal jeszce z salonu od niej jak sie wsadzi kasete to powinna sie wlaczac automatycznie bo jak ja wsadze to on chile zciszy i za chwile znowu gra radio cos nie tak czy trzeba ja jakos odpalic dodatkowo ?? pozdro
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
nikt nie wie czy w oryginalnym radoiu jak sie wlozy kasete to powinna startowac sama ?/ czy trzeba jej jeszce jakos pomoc ??
Opublikowano
zmien kasete na CD - poszukaj na forum "Sebasta" :) napewno Ci pomoze

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W oryginalnym radio kaseta nie startuje, trzeba dodatkowo nacisnąć TAPE, jezeli kaseta będzie nadal wsunięta to później już startuje zawsze z kasetą. Żeby nie wyciągac radyjka to kupilem sobie w MediaMarkcie kasetę z kabelkiem i do niego podpiąłem odtwarzacz MP3 - no chodzi cudnie i żadnych trzasków - czyste MP3 (24 PLN)
www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano
W oryginalnym radio kaseta nie startuje, trzeba dodatkowo nacisnąć TAPE, jezeli kaseta będzie nadal wsunięta to później już startuje zawsze z kasetą. Żeby nie wyciągac radyjka to kupilem sobie w MediaMarkcie kasetę z kabelkiem i do niego podpiąłem odtwarzacz MP3 - no chodzi cudnie i żadnych trzasków - czyste MP3 (24 PLN)

no lwanie ja tez mam taka kasete i scualem ja podlaczyc ale ona nie che mi wystarotwac sama i nie wem jak ja odpalic wlasnie ,,, gdzie tape ja nie mam czegos takiego ...:)

Opublikowano
To znaczy że masz starsze radio, teraz mi jeszcze powiedz czy to radio ma rewers ?
Opublikowano
To znaczy że masz starsze radio, teraz mi jeszcze powiedz czy to radio ma rewers ?

tak ma napisane jest bavaria autoreverse II i wrzuczm kasete pokazuje ze jest kaseta chwilka cichoze 2 s i znowu radio :/

Opublikowano

no to spróbuj nacisnąć rewers żeby zaczęło kręcic kaseta w druga stronę

ta kaseta jest tak zbudowana ze w jedną strone ma się kręcić a w druga nie. I dlatego magnetofon przez chwile sprawdza czy już jest koniec taśmy i włącza radio.

Opublikowano
no to spróbuj nacisnąć rewers żeby zaczęło kręcic kaseta w druga stronę

ta kaseta jest tak zbudowana ze w jedną strone ma się kręcić a w druga nie. I dlatego magnetofon przez chwile sprawdza czy już jest koniec taśmy i włącza radio.

ale onnawet normalna kasete tak robi ze sekunde kreciiznowu radioidzie

Opublikowano
a widzisz to w takim razie w magnetofonie jest skopana zapadka która go zatrzymuje i przełącza na radio. Wyciągnij radio rozkręć je i poszukaj blaszki która styka się z rolką napędzająca taśmę. powinna ją blokować. Może poprostu zaskoczyła i nie może się odłaczyć.