Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Jestem nowym forumowiczem, na początek chcę przywitać wszystkich. Przymierzam się do zakupu E46 330d z automatyczną skrzynią, 2000r.-2001r. I tu moje pytanie o steptronic, dlaczego w jednym aucie wyższe biegi są w góre a redukcja w dół, a w innym odwrotnie? I jeszcze jedno pytanie, czy to prawda że do tego modelu nie wchodzą 16" felgi? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Opublikowano
I jeszcze jedno pytanie, czy to prawda że do tego modelu nie wchodzą 16" felgi?

Nie wchodzą z racji dość potężnych tarcz i co za tym idzie położenia zacisków, które nie wejdą w 16-tki.

Opublikowano
Dzięki za info.! Chodzi mi o zimę a jestem zwolennikiem nowych opon. No to będzie nie mały koszt, ale FRAJDA z takiego auta Bezcenna!
Opublikowano
Dzięki za info.! Chodzi mi o zimę a jestem zwolennikiem nowych opon. No to będzie nie mały koszt, ale FRAJDA z takiego auta Bezcenna!

ja miałem na myśli oczywiście felgi, a nie opony. typowe rozmiary opon zimowych to 205/50 R17 albo 215/45 R17 a letnich 225/45 R17 (chociaż na tył to sobie można nawet 245/40 R17 założyć)