Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

W moim silniku (M50) mam do wymiany wszystkie 6 cewek zapłonowych :mad2: Na allegro znalazłem komplet używanych cewek Boscha od M52 w dobrej cenie i nie daleko ode mnie, z gwarancją rozruchową i tak dalej, więc wydaje mi się, że warto spróbować ;) Interesuje mnie czy cewki z M52 oprócz innego mocowania na śrubki różnią się czymś od cewek z M50?

Czy wtyczka będzie pasować?

Czy fajka normalnie najdzie na świecę? Czy może będzie za krótka?

Czy cewki z M50 i M52 działają na takim samym napięciu, czy coś się będzie fajczyć po podłączeniu?? ;)

Jak z trwałością? Które wypadają lepiej? Z M50, czy M52?? Szczerze, to o trwałość chodzi mi najbardziej. Bo może nie potrzebnie kombinuję i lepsze są te od M50... :roll:

Próbował może ktoś kiedyś takiej podmianki??

Przeszukałem google, przeszukałem forum i wiem tylko, że uszy mocujące nie pasują. A ja już mam w głowie jak to zamocować tak, żeby było dobrze, tylko, żeby reszta parametrów była taka sama ;) I żeby po kupieniu nie wyszło na przykład, że nie pasuje wtyczka, albo, że cewki od M52 mają za krótkie fajki, i że do świec nie dosięgają albo coś w tym stylu ;)

Dzięki za pomoc :) POZDR :]

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to wszystko pasuje zamiennie.

Cewka od M50 jest poprostu mocowana na 4 śruby.Fajki są takie same i wtyk elektryczny też.

Jak masz blisko do Łowicza to podjedź to dam ci na próbę bo leży komplet cewek w garażu na zapas :D .

Ewentualnie mogę podać wymiary itd.

Opublikowano
Kurcze, dzięki za zaproszenie :) Naprawdę chętnie bym podjechał, ale niestety spod Wrocławia do Łowicza troszkę mam za daleko ;) No i dzięki za odpowiedź ;) Podjadę do tego gościa w najbliższym czasie i spróbuję podłączyć u niego. Mam nadzieję, że silnik znowu zagada z pełną mocą :)
Opublikowano
Jedynie różnią sie rozstawem śrub mocujących
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif