Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z klimatronikiem.

Gdy ustawiony jest w pozycji auto przy temperaturze 16 st. to nawiew przedni dmucha normalnym powietrzem a nawiew szyby i nóg gorącym i nie ma możliwości schłodzenia powietrza.

Muszę Nawiew z auto ustawić na przedni to wyłącza się wtedy nawiew gorący na szybę.

Aby schłodzić powietrze to trzeba wymusić włączenie kimy ręcznie.

Dodam, że na szybę i nogi leci tylko gorące powietrze.

Proszę o pomoc.

Opublikowano
Też miałem taki problem. Sprawdź elektrozawory, i do tego silniczki które już w samych nawiewach przekręcają płytki, czy ma lecieć czy nie. U mnie się poblokowały i wstarczyło tylko nasmarować.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

klapy - trzba zdemontować deske,

elektro nie wiem :/

Ja mam 2 lewe ręce i nawet młotek psuje :P dlatego wszystko co robie jest w warsztacie, dlatego tez nie wiem dokładnie co trzeba zrobic.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
do elektrozaworów jest słabe podejscie trzeba sobie ręce podrapać , umieszczone są za silnikiem z tyłu trzeba odkręcic 3 węrze na obejmach i włożyc nowe i zakręciś tak samo, jescze 2 wtyczki są do pompki i elektrozaworów są różne to nie pomylisz. ja tez nie mam pojecia ale zawziołem sie i sam zrobiłem. przestrzegam przed kupnem na allegro, dopiero 4 zestaw był sprawny reszta sprzedała mi bubel. jak dmucha cąły czas na zimno lub cały czas na ciepło to na bank elektrozawory, częsciej zdarza sie ze na ciepło ale ja miałem na zimno, mogą sie także blokować i czasem działeć a czasem nie. pozdrawim
lepiej jeździć godzinę jak lord niż całym miesiącem jak dziad