Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, napisze że czytałem wiele tematów podobnych ale zabardzo nie mogę ich przypasowa do mojego problemu, a mianowice ostatnio na benzynie zauważyłem że silnik jakoś nierówno pracuje, jak by za niskie obroty, zauważyłem dosłownie pare razy ze lekko obroty falowały, wiec postanowiłem zajrzec do korkowca, rozkreciłem kolektor i wydobyłem korkowiec, nie mogłem go rozebrac (możliwe ze nie umiałem) wiec popsikalem go pare razy wd-40 i wsadziłem spowrotem, poczyściłem uszelki od kolektora i wszysto złożyłem jak było poprzednio. No i chyba coś popsułem!?! Na wolnych obrotach po odpaleniu raz gaśnie, raz jest dobrze, a raz obroty skoczą do 1100 na chwile sie zatrzyma i skaczą do 2000 i spadaja do 1500 i tak w kólko, i co odpale to inne objawy. Co teraz mam zrobic, czy to korkowiec padł czy może to by wina jakiś czujników??
Opublikowano (edytowane)
Witam, napisze że czytałem wiele tematów podobnych ale zabardzo nie mogę ich przypasowa do mojego problemu, a mianowice ostatnio na benzynie zauważyłem że silnik jakoś nierówno pracuje, jak by za niskie obroty, zauważyłem dosłownie pare razy ze lekko obroty falowały, wiec postanowiłem zajrzec do korkowca, rozkreciłem kolektor i wydobyłem korkowiec, nie mogłem go rozebrac (możliwe ze nie umiałem) wiec popsikalem go pare razy wd-40 i wsadziłem spowrotem, poczyściłem uszelki od kolektora i wszysto złożyłem jak było poprzednio. No i chyba coś popsułem!?! Na wolnych obrotach po odpaleniu raz gaśnie, raz jest dobrze, a raz obroty skoczą do 1100 na chwile sie zatrzyma i skaczą do 2000 i spadaja do 1500 i tak w kólko, i co odpale to inne objawy. Co teraz mam zrobic, czy to korkowiec padł czy może to by wina jakiś czujników??

Przeczytaj ten temat czyszczenia krokowca- viewtopic.php?f=15&t=62965&hilit=czyszczenie+krokowca#p436187

Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano (edytowane)

Przeczytaj ten temat czyszczenia krokowca- viewtopic.php?f=15&t=62965&hilit=czyszczenie+krokowca#p436187 .Sory poje....o mi się i dwa razy poszło :duh:

Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
dzieki wielkie, bo teraz chodzi dużo gorzej niż przedtem, tylko u mnie nie ma żadnych srób tylko takie progi, i zrobie tak jak jest to opisane w tym temacie co mi dałeś, że trzeba je spiłowac. Ale szczęście w nieszczęściu że to tylko korkowiec.....uffff, jeszcze raz dzieki
Opublikowano
no i zonk, rozebrałem kolektor na nowo żeby dostać sie do korkowca, wyjołem go, spiłowałem zapezpieczenia co było na boku żeby wyjąć jego dekielek, następnie po zdjęciu dekielka korkowaca wykręciłem 3 sróbki które były w srodku ale za h*ja nie mogłem wyjąć tej blaszki czy jest w srodku bo jest ona posciskana takimi wypustkami, czy ktoś z was rozebrał korkowca w m43b16 (`94)?? A i jeszcze takie pytanie, jak złożyłem wszystko spowrotem to odpaliłem auto i po włączeniu silnika obroty nadal były na poziomie 1500, i na zimnym silniku odłączyłem stycznik przepustnicy http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CG11&mospid=47451&btnr=13_0389&hg=13&fg=15 (nr.2) i zadnej reakci silnika, natomiast po nagrzaniu silnika gdy go odłączyłem obroty wzrosły do 2tyś, czy tak powinno być?? za co odpowiada ten element??