Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

próbowałem sam zdiagnozowac temat ale niestety nie podołałem i nie znalazłem tego co chciałem.

Problem polega na tym, że próbuje odpalić samochód, rozgrzewam świece próbuje zapalić i jest niby obrót rozrusznika ale po chwili słychać takie jakby przeciągnięte chrząknięcie, taki elektryczny trwający z 5 sekund odgłos :mad2: sorry za wytlumaczenie ale na serio nie wiem jak to opisać i mam nadzieję że obeznani wiedzą o co chodzi ;) ale w końcu mi się udaje i odpalam za średnio 4 razem. Kiedyś sporadycznie mi się to zdarzało i raczej odpalał bez problemu a teraz bardzo często i czasem boje się, że już jej nie odpale więc pomóżcie póki nie jest za pózno ;)

Na ciepłym silniku generalnie mi moje 2,5 tds bardzo ciężko odpala a jak do tego dochodzi ta sprawa to uff jak odpali.

Wiecie w czym tkwi problem? świece, alternator, szczotki, rozrusznik ??

POMOCYY

Opublikowano

kolego, jedz do mechsa i niech diagnozuje. Akurat w TDS powodow ciezkiego odpalania jest sporo. Nie ma co wróżyć.

Wystarczy wpisac w google "tds ciężko odpala"

Opublikowano

no też mi się wydaje, że wizyta u mechanika bedzie nieukniona... Dzięki za odpowiedzi :)

Teraz tylko znaleźć porządnego mechanika z Poznania, zabieram się do szukania w odpowiednim dziale:)

Pozdrawiam

Po wstępnym rozpoznaniu: rozrusznik a dokładniej jakiś "elektromagnes?" bądź "sprzęgiełko?" ;)