Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanko, byłem ostatnio ustawić światła bo systematycznie mi się obniżały.

Kolo z stacji kręcił pokrętłem, ale nic się nie zmieniało, pokrętła chodziły w miarę luźno.

Rozebrałem więc lampy i pokręciłem tymi pokrętłami i trochę się podniosły.

Dzisiaj zauważyłem że znowu spadły.

Pytanie,

czy te śruby co się wkręcają w odbłyśnik (w taką plastikową część) mogą zjechać jakiś gwint lub się przekręcić??.

Rok temu ustawiałem światła i było wszystko oki a ostatnio spadają i trochę mnie to drażni:/.

Po złożeniu lamp było w miarę ok(podkręciłem na maks do góry) lecz i tak nie były za wysoko.

O co może chodzi z tymi lampami???

Czy jest tam jakaś blokada, czy może zjechany gwint??.

Proszę o pomoc bo nie ma chyba sensu kupować nowych lamp :).

p.s. mam lampy ZKW, czy jakoś tak :D.

Pozdrawiam

Opublikowano
Może odbłysnik nie jest zatrzaśniety w śrubach regulacyjnych?
No właśnie siedzi w nim dobrze :/.

Swego czasu miałem podobny problem w aucie - brak regulacji w poziomie. I także myślałem, że jest OK, niestety nie było. Odbłyśnik nie miał "luzu" a na regulacje nie reagował. I dopiero po rozebraniu reflektora okazało się że wystarczyło max wykręcić śrubę regulacyjną, a później ją wkręcić , aby zaczęło działać poprawnie.

Może pozaglądaj jeszcze? A gwint nie jest zerwany, lub się przekręciły śruby, jak sam pisałeś?